joi, 29 septembrie 2011

ZEN

Perioada asta tot am auzit folosindu-se cuvantul ZEN. Ce inseamna pentru unii?
O stare de liniste, nepasare fata de lumea inconjuratoare, o stare de multumire a eului sau ceva la moda?
Pentru mine ZEN-ul este optimismul asupra vietii, asupra viitorului, starea de liniste sufleteasca neinfluentata de factorii negativi care ar putea-o schimba. ZEN-ul este antonimul stresului cotidian?
Are rost oare sa citim starile altora exprimate in zicale, proverbe sau ar trebui sa incercam sa ne creem singuri propriile situatii care ne fac sa fim ZEN.
Cati dintre noi reusesc asta?
Cred ca putini, fiindca suntem prea influentati de oamenii din jurul nostru si de problemele lor.

miercuri, 13 iulie 2011

Puncte de fierbere

Sunt presat de oameni zilnic catre limitele intelegerii. Sunt situatii care par greu de inteles, dar gasesc aproape de fiecare data solutii, raspunsuri. Cu totii avem puncte de fierbere. Al meu este mare, ma enervez greu,accept multe sau nu accept tot, gasesc partile bune pe care sa le iau in considerare. Limitele fiecaruia dintre noi pot fi astazi bine definite, maine schimbate radical.

duminică, 6 martie 2011

Joker

I’m like Joker.
In general aberez, fac mistouri, glume nesarate cu cativa prieteni, online sau telefonic, pun o masca plina cu glume in program. Nu stiu bancuri multe, dar iau viata-n gluma,-n p..a (vorba Parazitilor)
Sa nu va imaginati ca am multi prieteni cu care sa-mi impartasesc glumele mele. I-as putea numara pe degetele de la o singura mana.
Sunt inspirit cateodata, gasesc replici poate usturatoare pentru unii, dar ei nu le considera astfel. Sau cel putin asa cred eu.
Ma intreb: unde este acea linie subtire care delimiteaza gluma de realitate? Cum as putea sa stiu daca am incalcat-o?
Imi place sa fac glume, sa fiu considerat o persoana glumeata, dar nu-mi reuseste de fiecare data. Mai uit sa presar suficienta sare cateodata si imi ies uneori si unele nesarate.
Asta e….viata nu e toata roz.
Daca nu am face si glume , viata ar fi plictisitoare fara zambete, rasete. Zicand o gluma sau mascand realitatea cu una, viata ni se va parea mai putin gri.

joi, 17 februarie 2011

Drumul

Frica de a pierde pe cineva drag ne face sa ne comportam anormal pentru cei ce ne privesc cum tragem de toate sforile sa tinem timpul in loc sau sa-l dam inapoi.
Degeaba totusi, pasul, pasii odata facuti vor duce catre un drum deja conturat in fata noastra.
Totul va depinde de noi, de cum vom face acei pasi mai mari sau mai mici, dar aveti grija la pietrele de pe drum. Ele va pot impiedica sa ajungeti la destinatia dorita.
Pe drum veti intalni tot felul de oameni care va vor face sa credeti ca drumul e mai lat, mai ingust, mai lung, dar tineti-va bine pe picioare, ca pana la urma o sa ajungeti unde doriti, o sa razbateti.

sâmbătă, 5 februarie 2011

Februarie

Parca vremea da semne de schimbare se intrevede o usoara incalzire. Ne va face sa ne gandim deja la primavara, dar totusi e prea devreme. Iarna inca va mai avea timp pana-n aprilie sa isi arate temperamentul aspru . Cand e frig vrem cald si cand e cald vrem frig. Asa santem noi, niciodata multumiti. Vrem o temperatura constanta, vrem confort tot timpul. Daca viata e intr-o continua schimbare vrem ca macar vremea sa fie stabila .

duminică, 30 ianuarie 2011

Dependenti de internet

Un studiu realizat de Yahoo arata ca 86% dintre posesorii de smarthphone-uri navigheaza pe internet in timp ce se uita la televizor.

Dintre acestia, 33% folosesc diverse aplicatii ale telefonului, 37% cauta diverse informatii pe internet, 40% intra pe retelele de socializare, iar 56% discuta online cu prietenii sau familia.

La sondaj au participat in jur de 8.500 de persoane cu varste intre 13 si 64 de ani. Internetul cunoaste o dezvoltare fantastica.

O statistica realizata de Royal Pingdom, companie specializata pe monitorizarea internetului, arata ca in 2010 s-au trimis 107 trilioane de e-mailuri, s-au activat peste 21 de milioane de site-uri, iar pe Facebook au fost incarcate peste 3 miliarde de fotografii.

Cifrele internetului

294 miliarde de mesaje trimise in fiecare zi
2.9 miliarde de adrese e-mail
262 miliarde de mesaje spam trimise zilnic
255 milioane de site-uri active
21,4 milioane de site-uri activate in 2010
1,97 miliarde de utilizatori de internet (825,1 milioane – Asia, 475,1 milioane Europa, > 266,2 milioane – America de Nord, 204,7 milioane – America de Sud, 110,9 milioane – Africa, 63,2 de milioane – Orientul Mijlociu, 21,3 milioane – Australia)
100 milioane de noi utilizatori de Twitter
250 milioane de noi utilizatori de Facebook
2 miliarde de videoclipuri vizionate in fiecare zi pe Youtube
3 miliarde de fotografii incarcate in fiecare luna pe Facebook

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Changing

Life is always changing. When you think that is changed enough someone or something can come into your life and change it all.

luni, 17 ianuarie 2011

Fishy

Swimming through the waters of the city you will see different types of fish:
-the ones who looks so pretty colored with aerodynamic shapes and their deceiving, sick minds;
-the ones who seems so calm and quite but they really hide a storm;
-the ones who looks, are and spreads fear and horror;
-the ones who looks bad but they run in front of the danger when it comes.
So many different types of fish swimming along and you’ll never know what to expect from the ones who swims besides you .

vineri, 14 ianuarie 2011

Berea este sănătoasă şi ajuta la multe

De la bere obtii in primul rand energie - intre 70 si 125 de calorii pentru fiecare jumatate de halba. Toate berile contin alcool, dar nici o proteina si, cu exceptia potasiului, berea nu contine alte minerale. Este totusi o sursa exceptionala de vitamina B12.
Vechile poveşti cu "burta de bere", cu faptul că această băutură îngraşă, sau alte idei de acest gen sunt acum contrazise de un nou studiu, care vine să arate că licoarea ce se bea cel mai des la halbă este sănătoasă şi te ajută să scapi de kilogramele în exces.
Cercetătorii spanioli şi britanici au realizat un studiu la care au participat 1.249 de femei şi bărbaţi adulţi, consumatori de bere. În urma rezultatelor s-a concluzionat că această băutură alcoolică reduce riscul apariţiei diabetului, scade tensiunea arterială şi ajută la menţinerea unei greutăţi corporale normale.
Motivele ar fi prezenţa în bere a unor vitamine, a acidului folic, a calciului şi a fierului. Astfel, de la o băutură "modestă", berea a ajuns să fie comparată acum cu vinul, deoarece se ştie că şi consumul acestei băuturi are efecte benefice.
Un alt aspect bun: eficienta maxima a berii ca element cosmetic este atinsa la capitolul ingrijirea parului si asta in primul rand datorita continutului ridicat de proteine, benefice pentru intarirea firului de par. In plus, pH-ul scazut reface parul degradat si ii reda stralucirea, iar alcoolul din bere indeparteaza mai usor impuritatile si sebumul.
Deci, berea e foarte tare.

marți, 4 ianuarie 2011

Nou versus vechi

Vorbeam astazi cu colegii despre relationarea umana.
Si, s-au aprins cateva discutii contradictorii, mai mult sau mai putin haioase, despre cum mai relationeaza oamenii in ziua de azi, cum se relationa odata....ce e rau sau bine in relationarea virtuala .
Era amuzanta si interesanta in acelasi timp viziunea fiecaruia despre intalniri.
Aveam pro: facebook, twitter, messenger, siteuri de dating, skype si altele .
Aveam contra: intalnirile in parc, la o petrecere, la o cafea, la un spectacol, pe ulita, sub clar de luna, intalniri care presupuneau cunoasterea mai bine a celui cu care vroiai sa ai o prietenie.
Pana la urma ....a ramas misterul in aer, nici o varianta mai buna decat alta.
Incepusera sa sune telefoanele si ne-am imprastiat gandurile .