vineri, 14 ianuarie 2011

Berea este sănătoasă şi ajuta la multe

De la bere obtii in primul rand energie - intre 70 si 125 de calorii pentru fiecare jumatate de halba. Toate berile contin alcool, dar nici o proteina si, cu exceptia potasiului, berea nu contine alte minerale. Este totusi o sursa exceptionala de vitamina B12.
Vechile poveşti cu "burta de bere", cu faptul că această băutură îngraşă, sau alte idei de acest gen sunt acum contrazise de un nou studiu, care vine să arate că licoarea ce se bea cel mai des la halbă este sănătoasă şi te ajută să scapi de kilogramele în exces.
Cercetătorii spanioli şi britanici au realizat un studiu la care au participat 1.249 de femei şi bărbaţi adulţi, consumatori de bere. În urma rezultatelor s-a concluzionat că această băutură alcoolică reduce riscul apariţiei diabetului, scade tensiunea arterială şi ajută la menţinerea unei greutăţi corporale normale.
Motivele ar fi prezenţa în bere a unor vitamine, a acidului folic, a calciului şi a fierului. Astfel, de la o băutură "modestă", berea a ajuns să fie comparată acum cu vinul, deoarece se ştie că şi consumul acestei băuturi are efecte benefice.
Un alt aspect bun: eficienta maxima a berii ca element cosmetic este atinsa la capitolul ingrijirea parului si asta in primul rand datorita continutului ridicat de proteine, benefice pentru intarirea firului de par. In plus, pH-ul scazut reface parul degradat si ii reda stralucirea, iar alcoolul din bere indeparteaza mai usor impuritatile si sebumul.
Deci, berea e foarte tare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu