vineri, 12 noiembrie 2010

Barbatul modern si gadgeturile

In epoca digitala, lucrurile sint mult mai simplu si mai usor de facut. Lumea digitala apartine barbatilor tineri, indragostiti de gadgeturi, fascinati de tehnologie. Minuirea tehnologiei e un lucru cit se poate de barbatesc: presupune cunoastere si ofera autoritate si control. Chiar daca locuiesc in aceeasi casa si au acces la acelasi gen de tehnologie, barbatii o folosesc mai mult decit femeile si sint la curent cu ceea ce este nou in domeniu.

Barbatul modern nu mai este apreciat pentru ca stie sa repare o priza sau sa schimbe un bec, ci pentru ca stie cum sa-si faca viata mai usoara (lui si celor din jurul lui) prin utilizarea noilor tehnologii. El se concentreaza pe folosirea acestora, nu pe modul in care functioneaza ele. Cit priveste gadgeturile, acestea sint bijuteriile barbatilor. Ele au devenit un statement social, spun ceva despre posesorul lor.

Detinerea unui aparat scump, care incorporeaza ultimele tehnologii, este mai importanta decit ce face si cum se foloseste respectivul aparat sau daca acesta este utilizat la intreaga capacitate. Gadgeturile au depasit statutul de obiecte practice, sau simpatice. Ele spun ca proprietarul lor este un om cu stare, un om al timpului sau. Daca femeile mizeaza pe bijuterii pentru a-si imbunatati imaginea sau pentru a-si scoate in evidenta statutul social, barbatii se impopotoneaza cu gadgeturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu