marți, 16 iulie 2013
Despre carti tiparite si digitale
„În acest moment, nicăieri în Europa nu putem spune că printul are mai puțin succes. Tot statistic, Anglia stă cel mai bine în Europa, având 12% din piața de carte în format digital. În cele mai multe țări din Europa, însă, cifra de afaceri pe cartea electronică este sub 5%, inclusiv în ţările mari, Germania, Franţa, Italia. În România, piaţa de carte electronică este mai mică de 1% din cifra de carte. Deci, acum, cartea pe suport de hârtie este încă mult mai populară decât e-book-ul.
Estimarea mea, însă, este că piaţa de carte pe e-book-uri va exploda la un moment dat, iar în 50-60 de ani nu va mai exista decât carte electronică.
Este clar că viitorul se îndreaptă spre digital, iar avantajele sunt numeroase: ai acces oricând la întreaga bibliotecă, ai o întreagă bibliotecă într-un singur “gadget”, nu mai tăiem copaci să citim cărţi, conţinutul poate fi interactiv şi mult mai atractiv etc. ”, a spus Mario DeMezzo .
Indiferent dacă alegeți suportul fizic sau cel digital important este să alegeți să citiți și să renunțați la toate celelalte tentațiile televizorul sau laptopul spre exemplu și să deschideți o carte și să începeți să citiți. ”Dacă vrem să citim, ne găsim timp. Înainte să adormim, înainte să plecăm de acasă. Știu pe cineva, un caz extrem și pe care nu îl recomand, care citește la semafor sau în coloana de mașini când se mișcă foarte greu. Cred că este un exemplu exagerat, dar pe care îl folosesc să demonstrez un punct de vedere simplu: avem timp pentru ce alegem să avem timp” a mai spus Mario DeMezzo.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)